Jak se hodit po svátcích do formy?

3. 1. 2019

Bojíte se po Vánocích postavit na váhu nebo se nasoukat do svých oblíbených džín? Cítíte se jako kulička, která nemůže ani projít dveřmi? Nezoufejte. Svátky klidu a míru jste si užili, tak je čas zajet opět do starých kolejí a začít pracovat na tom, abyste se opět cítili ve svém těle skvěle! Vždyť plavková sezóna za chvíli zaklepe na dveře.

Zařadit pravidelný pohyb, upravit jídelníček nebo dokonce zařadit půst? To vše jsou plusové body, které vám pomohou k lepšímu zdraví a vitalitě, a jako bonus vám bude jistě shození těch přebytečných pár kilo, které jste pojídáním vánočních dobrůtek nabrali.

Zapoť se alespoň třikrát týdně!

Tím nemyslím studené kapky potu na pravidelné pondělní poradě, ale zařazení jedné hodiny aktivního pohybu alespoň tři dny v týdnu. Najděte si sport, který vás bude bavit a u kterého si vyčistíte hlavu. Běh, svižné procházky, posilovna, skupinové lekce, tanec – to vše se počítá! Když k tomu přidáte ještě dobíhání tramvaje a každodenní výšlap schodů do 5. patra do vašeho bytu v činžáku, můžete si pogratulovat.

Hlavně pravidelně!

Koupit si permanentku na oblíbenou zumbu nebo funkční trénink vůbec není špatný nápad. Nastavte si do diáře pravidelné návštěvy sportovních center a nevynechávejte. Znáte to – jednou se vám nebude chtít a zase sklouznete do stavu pohodlnosti, kdy si po práci zajdete raději na pořádnou večeři či kafíčko se zákuskem, než se zbavit toho ošklivého špíčku, co vám vylézá z kalhot. 

Povánoční rychlé diety? Blbost! Cestou je spíše racionální a zdravá strava.

Prolévat se litry odvodňujícího čaje, nebo celý den chroupat jen mrkev? Myslíte si, že to je udržitelný směr, který zvládnete držet několik týdnů a ještě u toho zhubnout? Možná pár kilo shodíte, ale jakmile se vrátíte k jídlu, které vám skutečně zaplní žaludek, tradá – všechno máte zase zpět i s nějakým větším bonusem.

Vsaďte raději na zdravou stravu, bez cukru a bílé mouky. Jezte pravidelně, do pocitu polosyta, zaplňte své talíře zeleninou, bílkovinou, zdravými tuky a komplexními sacharidy.

Chuť na sladké? Nakoučujte se, abyste mohli říct „NE“!

Když vás přepadne chuť na sladké, kterého jste si v posledních dnech užívali jistě hojně, napijte se raději vody a v hlavě si zkuste říct: „Co mi to přinese, když sním ten zbytek cukroví?“ Představte si sami sebe, jak nazí stojíte sami před sebou. Líbíte se sami sobě? Pokud ano, tak si ten vanilkový rohlíček klidně dejte.  V opačném případě si raději kousněte do mrkve a těšte se na parádní zdravou večeři, kterou si poskládáte z kvalitních potravin.

Půstem ke zdraví

Chcete mít alespoň jeden den pocit plochého bříška? Očistěte své tělo půstem. Touto dobrovolnou restrikcí jídla pročistíte a ulevíte svému zažívacímu ústrojí, nabijete tělo energií a zbavíte se tělního balastu. Jednodenní „hladovka“ ještě nikomu neublížila, tak proč to nevyzkoušet? Můžete to brát jako výzvu k pokoření sebe sama, nejste přeci otrokem jídla!

Hlavně zlehka

Den před plánovaným půstem zařaďte lehčí jídelníček (zeleninu, ovoce, obiloviny), dejte si lehkou večeři. Druhý den ráno začněte sklenicí vlažné vody s citronem, uvařte si bylinkové čaje (kopřiva, pampeliška, bříza) a ty popíjejte během dne společně s čistou vodou. V tento den nevykonávejte fyzicky ani psychicky náročnou práci, mentálně odpočívejte a běžte brzy spát. Další den si dopřejte opět lehký jídelníček a postupně se vraťte ke zdravému a racionálnímu stravování.

 

Nejnovější aktuality

Sportovně – relaxační víkend duben 2020

Sportovně – relaxační víkend duben 2020

Chceš zažít kupu srandy, zábavu při cvičení, relax ve wellnessu, odpočinout si od svého chlapa nebo prostě jen na chvíli vypnout? Tak pojeď se mnou a s partou super lidí na sportovní víkend. Bude cvičení, procházka, dobré jídlo, fitko, víno, legrace.  Cvičíme 17.-...

Houbami na imunitu!

Houbami na imunitu!

Na podzim jsou sice naše lesy plné báječných hříbků a hřibů, které skvěle chutnají v celé škále různých receptů, ale věděli jste, že existují i houby, díky kterým můžeme skvěle posílit naše zdraví? Nepochází bohužel z našich luhů a hájů, jsou trochu exotičtějšího...

3 nejčastější chyby v jídelníčku dietářky

3 nejčastější chyby v jídelníčku dietářky

Věčné diety? To jsou stále ty stejné chyby, stále ty stejné otázky..... Jo-jo efekty vám nejsou cizí, zhubnete, pak zase přiberete. Trpí tak nejen vaše tělo, ale i psychika. Jaké jsou nejčastější chyby při dietě? Vynechání večeře Největší chybu, kterou můžete v dietě...

Cviky na dlouhé cestování

Cviky na dlouhé cestování

I s přicházejícím podzimem často odjíždíme na naše zasloužené dovolené, kde se těšíme na odpočinek. Před tím než ale ulehneme pod slunečník na pláž, nebo vyšlápneme na pořádnou túru, nás čeká někdy mnoha hodinová cesta do místa pobytu. Někomu se při představě dlouhého...

Jak na ochablé paže? Zacvič si mé cviky!

Jak na ochablé paže? Zacvič si mé cviky!

Krásné paže nepotřebujeme jen do letních šatů, ale měli bychom na nich pracovat po celý rok. Všímáte si na ulici žen, které mají pevné naposilované paže? Nic jim "neplandá", když se chytnout v MHD za madla, nic jim neforemně "nelítá" při každém rychlejším pohybu....